Fliser er et av de mest permanente materialene som finnes, og det vil være verdt å bruke tid og ressurser på sjekklisten.

Det er et par ting du bør huske når du skal handle fliser. Forventninger kan ofte bli for mye og stress øker for en prosjekt. Det kan være lett å tenke på alt, men hvis det ikke alltid oppfyller alle, bør du returnere produktet. Det her vil vi vise deg, som er viktig når du kjøper de og etter at du har solgt dem. Spar deg selv fra frustrasjon og spare tid ir å følge disse enkle reglene.


Annonsørbilag:

Sjekkliste ved kjøp av fliser
Sjekk Fliskvalitet
  • Bestem fliskvalitet ut i fra bruksområdet. Skal flisen legges ute, kreves det at den er frostsikker. Skal den legges på gulv, må den være sterkere enn typiske veggfliser. Flere og flere produsenter produserer porcelantofliser, som er de mest slitesterke flisene du finner. De fleste porcelanatofliser er frostsikre.

  • Størrelse og format
  • Størrelse og format på fliser er en smakssak og avgjørelsen tas som regel utfra det øyet faller for. Store fliser i et lite rom gir en opplevelse av at rommet virker større. Store fliser på gulv i våtrom kan være en utfordring, spesielt i dusjsonen der det er fall. I dusjsonen bør mosaikkfliser eller mindre fliser vurderes.

  • Glasert eller uglasert flis
  • Glaserte fliser har mer variasjon i fargeutvalg og struktur enn uglaserte. Glaserte fliser kan bli ripete hvis de ligger i et inngangsparti med mye bruk. Vi anbefaler slitesterke porcelanatofliser i inngangspartier.

  • Sklisikkerhet
  • Sklisikkerhet er en viktig egenskap både i våtrom og andre steder hvor det kan bli glatt, som for eksempel utendørs eller i inngangspartier. Fliser kommer med flere forskjellige sklisikkerhetsklasser. Sjekk flisens egenskaper. Det finnes mange klasser. Ved utendørsbruk, bør du se etter R10 og oppover, eller V4.

  • Renhold av fliser
  • Alle fliser, bortsett fra de som har høy sklisikkerhet er enkle å renholde. Noen flisprodukter kan fås med belegg som har en spesiell selvrensende effekt, noe som er velegnet på fasader. 
When we recommend material, we always suggest to buy 10% more than needed until the area is covered. The reason is that it takes extra for cutting and fitting and also it's good to have some spare in case of damage or replacement. Some of the material will go out of production after some years and can't be replaced.Anbefalte lenker: