Hvordan gjennomføre radonmåling i din bolig?

Post image
Radonmannen kan utføre radonmåling for privatboliger, virksomhet, offentlige bygninger og næringsbygg. Vi benytter radonmålinger av alle typer – herunder sporfilm- og elektronisk målinger.

Annonsørinnhold:
Mange unnlater å gjennomføre radonmåling fordi de tror de bor i et radonfritt område, men dette kan i mange tilfeller vise seg å være feil. Omtrent hele Norge er utsatt for radon, og for høye radonnivåer kan du finne over hele landet.

Slik gjennomfører du radonmåling i boligen din (fra Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet):

  • Radonmåling bør skje i vinterhalvåret, mellom midten av oktober og midten av april.
  • Radonmåling skal foregå over et tidsrom på minst to måneder.
  • Mål radon i minst to oppholdsrom i boligen, for eksempel stue og soverom. Har boligen flere etasjer måler du radon i minst et oppholdsrom i hver etasje. Leiligheter i boligblokker som ligger fra og med tredje etasje over bakkenivå, trenger vanligvis ikke radonmåling.
  • Ta kontakt med Radonmannen for radonmåling.
  • Radonmannen kan plassere ut måleutstyr for deg, eller trykk her for å bestille sporfilm for å utplassere dette selv.
  • Du kan gjennomføre radonmåling enten med sporfilmer eller med et elektronisk radonmåleapparat, fremgangsmåten er den samme.

Radonmålingen kan vise at tiltak må iverksettes. Radonmannen har erfaringen og kunnskapen som skal til for å gjennomføre riktig og varige radontiltak – for boliger, næringsbygg og offentlige bygg. 
Anbefalte lenker:

Når du besøker denne nettsiden, kan nettleseren din lagre informasjonskapsler (cookies). Noen brukes til statistikk, og andre er lagt inn av tredjeparttjenester. Ved å klikke 'Godta alle' aksepterer du bruk av cookies.